What info is needed for porting a number away from Ooma?

Got something else to discuss that is not covered by the previous forums? Post it here!
ebs
Posts: 1
Joined: Tue Dec 17, 2019 9:56 am

Re: What info is needed for porting a number away from Ooma?

Post by ebs » Tue Dec 17, 2019 10:13 am

Just got a successful port from Ooma (December 17, 2019).
Originally, being a cheapo, I chose Ultra Mobile (a.k.a. T-Mobile Pay Go). I can't resist the promise of just paying $15 to get temporary phone number before going to Google voice … sigh...
But as the others had pointed out: Ultra Mobile did require PIN, which Ooma do not have.
So that's one of the worse way of spending $15....
So I switch to AT&T Prepaid, which promised $30++. I chose the cheapest one - 25c/min. The way it worked to me: I had to buy the SIM card kit ($5 + tax), then I have to pay $25+tax more for the minutes (100 minutes of talk/text) once the porting is successful.
And as the others had pointed out, I had to type in as follow (disregard the double quotes characters):
first name: "OOMA"
last name: "INC"
account number: "1" followed by my phone number (including area code, just the numbers)
PIN: (blank no number or words)
Address: 1880 Embarcadero Rd
City: Palo Alto
State: CA
Zip: 94303
Once I've submitted the information, I could go to the website "att.com/port" to check the status. So once the time comes, I could call AT&T hotline (this is kind of confusing, I ended up calling 877-426-0525 from my other phone) to activate the line, adding funds (that $25 above) and here it goes … the number is completely in AT&T hand. I got my cell phone receiving call and text. I can also verify with the free carrier lookup service to confirm that yes, my number *IS* AT&T number.

rmsundaram
Posts: 1
Joined: Thu Dec 19, 2019 1:02 pm

Re: What info is needed for porting a number away from Ooma?

Post by rmsundaram » Thu Dec 19, 2019 1:08 pm

I had called ultra mobile and provided my address and name ,zip but no luck ..
what is the account PIN, - ooma says no pin ,but ultra expects pin

I am not able to transfer the number from OOMA To ultra mobile.. any suggestions highly appreciated..

WebEnabledServices
Posts: 4
Joined: Wed Nov 20, 2019 11:15 am

Re: What info is needed for porting a number away from Ooma?

Post by WebEnabledServices » Tue Dec 24, 2019 9:53 am

Sadly no luck, I gave up to keep my sanity.
At this point, I've kept my Ooma service and activated my Mint service with a new number.

My friend has had success porting Ooma to Visibile, will try that after my 6 months with Mint are up.

Good luck!

W.E.S.

stan bangtan
Posts: 1
Joined: Fri Jan 17, 2020 12:47 pm

Re: What info is needed for porting a number away from Ooma?

Post by stan bangtan » Fri Jan 17, 2020 12:57 pm

For what it's worth, I just ported out (January 17, 2020) and want to share the details in case it's helpful to anyone else. I've been an Ooma customer since early 2017 and ported out to T-Mobile postpaid. I gave T-Mobile (via their Twitter support team) the instructions listed upthread:

first name: OOMA
last name: INC
account number: 1 followed by my phone number (including area code, just the numbers)
PIN: (blank no number or words - T-Mobile rep said there should be a PIN, but I insisted no PIN)
Address: 1880 Embarcadero Rd
City: Palo Alto
State: CA
Zip: 94303

The entire process took 7 minutes from port request submission to being notified that the number had been successfully transferred. If it makes a difference, this was an Ooma-original number (I didn't port it in from elsewhere).

dud3r89
Posts: 1
Joined: Fri Mar 06, 2020 9:58 am

Re: What info is needed for porting a number away from Ooma?

Post by dud3r89 » Fri Mar 06, 2020 10:09 am


READ ME CURRENT TROUBLESHOOTER!!!



TLDR; include the country code and use 0000 as PIN


I was able to port my number to Google Fi using my actual name and address, the number (with the 1 included) and 0000 as the PIN as of March 2020.

Hope this helps someone!

macribas
Posts: 1
Joined: Wed May 06, 2020 6:34 pm

Re: What info is needed for porting a number away from Ooma?

Post by macribas » Wed May 06, 2020 6:36 pm

Thanks dud3r89 but I’m still dead in the water. I’ve been trying to do this (port to Google Fi) for 2 months, and no luck. I followed your instructions and just got the dreaded “Couldn’t transfer your number”.
dud3r89 wrote:
Fri Mar 06, 2020 10:09 am

READ ME CURRENT TROUBLESHOOTER!!!



TLDR; include the country code and use 0000 as PIN


I was able to port my number to Google Fi using my actual name and address, the number (with the 1 included) and 0000 as the PIN as of March 2020.

Hope this helps someone!

2566861546
Posts: 1
Joined: Wed May 20, 2020 8:30 am

Re: What info is needed for porting a number away from Ooma?

Post by 2566861546 » Wed May 20, 2020 8:31 am

Just ported to T-Mobile

1 area code phone number

Pin 0000

Done in 2 hrs

Post Reply