Unacceptable Latency

This forum includes tips for maintaining the best audio quality possible with the Ooma System. If your Ooma system is having issues with dropped calls, static audio or echo, look here for assistance.
Post Reply
Larry248
Posts: 1
Joined: Tue Jan 28, 2020 10:39 am

Unacceptable Latency

Post by Larry248 » Tue Jan 28, 2020 11:12 am

Ever since I started using Ooma a few months ago, there has been an unacceptable latency of somewhere around 2 seconds on the sound. When I call a number with an automated greeting, The first couple of seconds are cut out. For example, when I call Ooma's customer service number, I hear "alling Ooma". When I have a phone conversation, there is 2 second or so lag in hearing what the other party is saying, and this makes discussions awkward with people talking over each other. I reported the problem over a week ago, and a few days later, I was sent a message stating that a new Telo device was being sent to me. It arrived today, but the problem has not been fixed. Is there any way to fix this problem, or should I start shopping for a different phone service provider?

Thank You


Larry

murphy
Posts: 7292
Joined: Tue Jan 27, 2009 12:49 pm
Location: Pennsylvania

Re: Unacceptable Latency

Post by murphy » Tue Jan 28, 2020 11:49 am

Test your internet service.

http://www.whichvoip.com/voip/speed_test/ppspeed.html

All icons should be green.
Customer since January 2009
Telo with 2 Handsets, a Linx, and a Safety Phone
Telo2 with 2 Handsets and a Linx

Post Reply