HD3 Handset Battery 50%

Got something else to discuss that is not covered by the previous forums? Post it here!
Post Reply
McRob
Posts: 1
Joined: Thu Apr 09, 2020 7:09 pm

HD3 Handset Battery 50%

Post by McRob » Thu Apr 09, 2020 7:30 pm

I just received a new HD3 handset and I am having what appears to be a common issue.
I installed the batteries supplied with the unit and all worked well for a while.
Within a couple of hours the HD3 reported 50% battery life left while the unit is on the charger.
I called technical support and they suggested i replace the new batteries with new batteries.
I found the specifications as 1.2 Volt 750 mah NMH.
After replacement of the batteries the unit reported 100% battery life again.
Within a couple of hours while on the charger the unit again reported 50% charge.
If I quickly remove one battery and then reconnect it the unit immediately shows 100% charge again.
If I leave the unit on the charger it always goes back to 50% charge within a couple of hours.

I think it's time to return the unit.
Can anyone provide advise?

murphy
Posts: 7342
Joined: Tue Jan 27, 2009 12:49 pm
Location: Pennsylvania

Re: HD3 Handset Battery 50%

Post by murphy » Fri Apr 10, 2020 1:32 am

The handset may not be making good contact with the charging contacts. Make sure the contacts always return to the up position and don't get stuck in a lower position.
Customer since January 2009
Telo with 2 Handsets, a Linx, and a Safety Phone
Telo2 with 2 Handsets and a Linx

lem9
Posts: 18
Joined: Fri Feb 03, 2017 3:11 pm

Re: HD3 Handset Battery 50%

Post by lem9 » Wed Apr 29, 2020 9:59 am

I have the same problem, and it also shows 100% after removing / putting back a battery. I don't see any problem with the charging contacts.

lem9
Posts: 18
Joined: Fri Feb 03, 2017 3:11 pm

Re: HD3 Handset Battery 50%

Post by lem9 » Wed Apr 29, 2020 4:58 pm

I chatted with Ooma support, followed their suggestion and now, 6 hours later, battery is still at 100%. The procedure is :

* go to menu/settings then select unregister
* remove the batteries for about 20 seconds
* put the batteries back in
* register your device to the telo

Post Reply